نگاهی به هنر دوران سلجوقی
در عصر سلجوقیان هنر معماری به شکوفایی و کمال رسید و هنرمندان و معماران آثار فراوانی بوجود آوردند. در این دوره از تلفیق‌ حیاط چهار ایوانی و تالار مربع گنبددار (چهار‌طاقی)، مسجد بزرگ ایرانی بوجود آمد. 
به‌گونه‌ای که حیاط مرکزی و چهار ایوان اطراف آن اساس معماری مذهبی در ایران گردید. نماسازی دیوار بناها با آجر بود و از امکانات هنری آن استفاده می‌شد و نقوش متنوعی از آجر به‌وجود می‌آورند. هنر آجرتراشی و تزئین بناها با آجرهای تراشیده شده از قرن پنجم هجری در ایران معمول و تااواخرقرن ششم ادامه یافت و کامل‌تر گردید. 
سلجوقیان در بکارگیری گنبد دو پوسته سعی زیادی داشتند و نوع جدیدی از پایه را برای آن در نظر گرفتند. علت بوجود آمدن گنبد دو پوسته، فضای داخلی و قالب خارجی بود. گنبد داخلی نیمکره‌ای بود ولی گنبد بیرونی به شکل بیضی نسبتاً نوک تیزی اجرا می‌شد. نمونهٔ چشمگیر در این مورد گنبد مسجد جامع اصفهان است. 

 

دانلود - 1500 تومان

آمارگیری حرفه ای و پرسشگری حرفه ای

پرسشنامه مصرف شبکه های اجتماعی

کودک ربایی از دیدگاه حقوقی

گنبد ,  ,هنر ,بوجود ,آجر ,حیاط ,بناها با ,در ایران ,در این ,گنبد دو ,شده از

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش و پرورش یادداشت‌های چندوقت یکبار در مورد موضوعات سیاسی و‌احتماعی مجله آی تی AxonGames مجله تخصصی مد و پوشاک . .-WE_ ARE _ARMY _FOREVER- تجهیزات بانک خازنی سیمای آمل. سیمای یک شهر کرکره پلی کربنات شیشه ای مجله سرگرمی جهانی